Care sunt beneficiile ouălelor de prepeliță?

Prepelița este o pasăre de câmpie, de culoare brună. Este apreciată pentru carnea gustoasă, iar prepelița japoneză este crescută atât pentru carne, cât și pentru ouă. Beneficiile ouălelor de prepeliță sunt numeroase, căci ele au reputația unui adevărat “medicament”.

Nu au contraindicații majore, ceea ce le oferă un avantaj. Iar o cură ce include și ouă de prepeliță este benefică oricui. Elevii japonezi primesc zilnic câte două ouă de prepeliță, pentru că ajută creierul la memorarea materiei studiate.

Beneficiile ouălelor de prepeliță

1. Ne ajută avem o privire ageră

Ouăle de prepeliță conținut o doză mare de vitamina A, benefică pentru sănătatea ochilor. Conținutul lor nutrițional luptă și cu radicalii liberi din organismul nostru, îi stabilizează și previn leziuni ale celulelor corpului.

*Radicalii liberi sunt produși atunci când organismul produce energie și suntem expuși la substanțe poluante (de ex., fumul de țigară). Sunt substanțe chimice instabile ce încearcă permanent să devină stabile. Radicalii liberi sunt răspunzători de creșterea riscului apariției bolilor precum cancer, boli cardiovasculare și de îmbătrânirea întregului organism. 

2. Țin colesterolul sub control

Pentru a menține un nivel bun al colesterolului se recomandă și consumul regulat și moderat al ouălelor de prepeliță. Ele au 60% colesterol bun (HDL) și reduc nivelul colesterolului rău (LDL) din sânge, reducând astfel riscul de arteroscleroză. Colesterolul rău răspunde pentru numeroase probleme cardiovasculare (atac de cord, infract sau aritmii).3. Stimulează dezvoltarea organismului

Consumul regulat este benefic și pentru dezvoltarea organismului uman. Conțin o cantitate mare de proteine, favorizând creșterea și dezvoltarea corpului.

4. Sunt un excelent “energy booster”

Ouăle de prepeliță sunt o sursă excelentă de nutrienți, precum vitamine, minerale, antioxidanți, perfecte pentru un mic dejun sănătos. Ne pot oferi acel “zvâc” și pot ajuta inclusiv persoanele dependente de cofeină să înceapă ziua cu dreptul.

5. Bune pentru o minte ascuțită

Un consum moderat și regulat este benefic în menținerea sănătății creierului. Antioxidanții ne ajută să ne protejăm sistemul nervos. Astfel, riscul apariției problemelor neurologice ca Alzheimer este redus.

Oua de prepelita
6. Reduc riscul anemiei

Deficiența de fier din organism conduce la anemie. Fierul este un nutrient vital pentru organismul uman, ce ajută la producerea de celule roșii. Ele transportă sângele oxigenat la fiecare celulă și țesut al corpului nostru, ajutând la funcționarea sa normală. Deficiența de fier contribuie la apariția stării de oboseală, senzație de slăbiciune, amețeală sau unghii fragile. Iar ouăle de prepeliță sunt o sursă excelentă de fier.

7. Întăresc sistemul imunitar

Cât de important este să avem un sistem imunitar puternic nu mai este nevoie să o spunem. Lizina este un aminoacid esențial ce nu poate fi produs de organism. Ea ajută și la creșterea și dezvoltarea oaselor copiilor, la absorbția calciului sau la menținerea echilibrului de azot în organism. Ouăle de prepeliță conțin lizină, contribuind la menținerea unui sistem imunitar puternic.

8. Ajută la menținerea unor dinți sănătoși

Zâmbetul nostru este de neprețuit și e necesar să întreprindem acțiuni pentru a-l păstra sănătos cât mai mult timp. Pe lângă un periaj corect, ouăle de prepeliță conțin zinc ce ajută la menținerea unei danturi sănătoase.

9. Scad tensiunea arterială

Prezența potasiului din ouăle de prepeliță ajută la reducerea tensiunii arteriale. Acest mineral are acțiune vasodilatatoare, ceea ce scade încordarea și stresul pe care îl resimt vasele noastre sangvine. Comparativ cu ouăle de găină, ouăle de prepeliță au un conținut de potasiu sensibil mai mare.

10. Oferă un imbold pentru metabolism

Vitamina B din ouăle de prepeliță ajută la o activitate metabolică ridicată a organismului, inclusiv a funcțiilor hormonale și enzimatice.

11. Piele strălucitoare și elastică

Lizina ajută și la formarea colagenului, principala proteină structurală. Ea se găsește în țesutul conjunctiv al organismului uman, cel care ne ajută să avem o piele sănătoasă și elastică.


Platforma Taraba Virtuală te ajută să găsești ouă de prepeliță sănătoase de la producătorii locali din zona ta!

Disponibilă pe Android și IOS


Surse:

  • https://goodhealthall.com/health-benefits-of-quail-eggs/
  • http://www.monitor.co.ug/Magazines/HealthLiving/The-hidden-health-benefits-of-quail-eggs/689846-2303556-1222di3z/index.html
  • https://www.curejoy.com/content/health-benefits-of-quail-eggs/
  • https://www.organicfacts.net/health-benefits/animal-product/quail-eggs.html