3 moduri în care poți consuma spanac

Despre spanac știm de la Popeye că e bun pentru corp și pentru un stil de viață sănătos. Însă poate nu avem mereu poftă de legume, de o salată și am dori o dietă mai diversificată. Atunci când este în sezon, spanacul poate fi gătit în diverse feluri. Noi am găsit 3 moduri interesante în care poți consuma spanac.


Poți comanda spanac proaspăt de la producătorii locali din zona ta prin platforma Taraba Virtuală.


Întâi, să vedem de ce este atât de lăudat și apreciat spanacul. Este sărac în grăsimi saturate și colesterol. În plus, este o sursă excelentă de fier, calciu, zinc, magneziu, vitamina A, C, E și K și fibre. Dar cel mai bun lucru la frunzele de spanac este că sunt sărace în calorii. 30 de grame de spanac conțin doar 7 calorii. Dar au 29,7 mg calciu, 0,8 mg fier, 23,7 mg magneziu, 14,7 mg fosfor, 167 mg potasiu și altele. În plus, în spanac găsim o sursă excelentă de proteine, mai exact 1g la fiecare porție.

Ce moduri în care poți consuma spanac și să fie gustos sunt? Citește în continuare.

#1 Smoothie

Primul mod de a consuma spanac și cel mai ușor este într-un smoothie.

Într-un blender, amestecă felii de măr, frunze de spanac, o banană decojită și tăiată, suc de mere (sau apă). După gust, poți pune 1-2 linguri de iaurt grecesc. Amestecă la blender totul până devine cremos. Toarnă conținutul într-un pahar și bucură-te de vitamine!

moduri în care poți consuma spanac - smoothie

#2 Sos Pesto

Un al doilea mod în care poți consuma spanac pentru mai multă vreme este pesto.

Ai nevoie de doar 5 minute și de următoarele ingrediente:

  • 5 căței de usturoi
  • 2 căni de frunze de spanac
  • un sfert de cană de ulei de măsline
  • jumătate de cană de semințe de pin
  • 1 lingură de sare
  • 2 linguri de zeamă de lămâie
  • 1 lingură de zahăr
  • 3 linguri de busuioc uscat

Se pun toate ingredintele într-un blender și amestecă cu grijă, luând mereu de pe margini ce rămâne. Adăugă ulei în plus după gust. La final după ce pui totul într-un borcan, adăugă puțin ulei deasupra ca să rămână proaspăt mai multă vreme. A se păstra la frigider.

Pesto din spanac

#3 Supă cremă de spanac

Al treilea mod de a consuma spanac este într-o supă cremă. Rețeta completă o poți consulta aici. Nu este deloc complicată, însă vei avea nevoie de o oră pentru a o găti.

Bonus! Am găsit o rețetă cu spanac și ciocolată, fără gluten. O poți consulta aici.

Te-am convins că e ușor să mănânci sănătos și gustos cu ingredinte locale?


Pe platforma Taraba Virtuală găsești spanac de sezon de la producătorii locali români din zona ta!

Disponibilă pe Android și IOS sau pe www.tarabavirtuala.ro