3 moduri în care poți consuma spanac

Despre spanac știm de la Popeye că e bun pentru corp și e chiar o alegere excelentă pentru un stil de viață sănătos. Însă poate nu avem mereu poftă de legume, de o salată și am dori o dietă mai diversificată.

Poți comanda spanac proaspăt de la producătorii locali din zona ta prin platforma Taraba Virtuală.

Întâi, să vedem de ce este atât de lăudat și apreciat spanacul. Este sărac în grăsimi saturate și colesterol și este o sursă excelentă de fier, calciu, zinc, magneziu, vitamina A, C, E și K și fibre. Dar cel mai bun lucru la frunzele de spanac este că sunt sărace în calorii. 30 de grame de spanac conțin doar 7 calorii. În aceste 30 grame primim 29,7 mg de calciu, 0,8 mg de fier, 23,7 mg de magneziu, 14,7 mg de fosfor, 167 mg de potasiu și o abundență de alte vitamine și minerale. În plus, în spanac găsim o sursă excelentă de proteine, mai exact 1g la fiecare porție.

Primul mod de a consuma spanac și cel mai ușor este într-un smoothie.

Într-un blender pune câteva felii de măr, câteva frunze de spanac, o banană decojită și tăiată felii mai mici, suc de mere sau apă și după gust, 1-2 linguri de iaurt grecesc. Amestecă la blender totul până devine cremos.

Smoothie cu spanac, mar, banana si suc de mere

Un al doilea mod în care poți consuma spanac pentru mai multă vreme este pesto.

Ai nevoie de 5 minute doar și de 5 căței de usturoi, 2 căni de frunze de spanac, un sfert de cană de ulei de măsline, jumătate de cană de semințe de pin, 1 lingură de sare, 2 linguri de zeamă de lămâie, 1 lingură de zahăr și 3 linguri de busuioc uscat. Se pun toate ingredintele într-un blender și amestecați cu grijă, luând mereu de pe margini ce rămâne. Adăugați ulei în plus după gust, iar la final după ce puneți totul într-un borcan adăugați puțin ulei deasupra ca să rămână proaspăt mai multă vreme. A se păstra la frigider.

Pesto din spanac

Al treilea mod de a consuma spanac este într-o supă cremă. Rețeta completă o poți consulta aici. Nu este deloc complicată, însă vei avea nevoie de o oră pentru a o găti.

Bonus! Am găsit o rețetă cu spanac și ciocolată, fără gluten. O poți consulta aici.

Te-am convins că e ușor să mănânci sănătos și gustos cu ingredinte locale?


Pe platforma Taraba Virtuală găsești spanac și nu numai de proveniență locală de la producătorii locali români din zona ta!

Disponibilă pe Android și IOS sau pe www.tarabavirtuala.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *