10 rețete cu cireșe simple și mai puțin obișnuite

Adevărații vestitori ai verii, cireșele, au început să apară. Cel mai frecvent, ele sunt consumate fie crude, fie ca gemuri sau compot. Noi vă propunem câteva rețete cu cireșe mai puțin obișnuite sau cunoscute, culese de pe toate meridianele.

Beneficii nutriționale

Cireșele sunt o bucurie pentru organism, deoarece conțin proteine (1g), lipide (0.3g), glucide (12g) și fibre (1.5g) – toate măsurătorile sunt pentru 100g. Atenție dacă aveți diabet, căci indicele glicemic al cireșelor este 22/100. Indicele PRAL (măsoară potențialul acidifiant sau alcalinizant al alimentelor) pentru cireșe este -3.3, ceea ce indică un potențial alcalinizant.

Astfel, ele sunt recomandate în diete, iar o zi în care nu mâncați decât cireșe este o modalitate plăcută de a vă purifica, remineraliza și revitalza organismul.

Ce rețete altfel cu cireșe am adunat?

Salată cu cireșe
Sursa: cookinglight.com

Ingredientele necesare pentru salată sunt: apă, bulgur negătit, quinoa, ulei de măsline, oțet balsamic, sare, piper, cireșe, fasole verde, ceapă roșie, mentă, orez brun, brânză de capră. Prepararea salatei durează aproximativ 35 minute, iar secretul este să adăugați cireșele aproape de momentul servirii.

Limeadă cu cireșe

Nu știm dacă tocmai am inventat un cuvânt, însă am vrut să păstrăm sensul din limba engleză: dacă limonada se prepară cu lămâi, limeada se prepară cu lime. Tot ce aveți nevoie pentru preparare: cireșe, lime, apă și zahăr. Din cireșe, zahăr și apă se prepară un sirop, în care veți lăsa cireșele să se răcească după prepararea sa. După răcire, se adaugă gheață, peste 3-4 linguri de sirop, câteva cireșe din sirop și sucul de la lime. Se amestecă ușor.

Gem de cireșe cu semințe de chia

3 ingrediente și 15 minute. De atât aveți neovie pentru a face acest gem. Această rețetă este potrivită pentru un desert sănătos, rapid și simplu.

Batoane de cheesecake cu cireșe

Un desert din bucătăria americană ce se prepară în jumătate de oră. Este atât de simplă că nu aveți cum să greșiți.

Brânză Camembert pe grătar cu cireșe și rozmarin

Această rețetă poate fi recreată cu afine, prune sau piersici. Timpul total de preparare este de 30 minute, iar totul se combină ca niște piese de puzzle, cu un gust ușor afumat datorită brânzei.

Copănele de pui cu sos barbeque de cireșe

Această rețetă durează aproape 2 ore, însă merită. Sosul de cireșe de tip barbeque, complimentate în miere va da o notă ca de caramel preparatului.

Medalioane de porc cu vin roșu și sos de cireșe
Sursa: cookinglight.com

O rețetă simplă cu cireșe, cu un echilibru perfect între savoare și dulceață. Ingredientul secret: cireșele, bineînțeles.

Sangria cu piersici și cireșe

Recomandarea creatorilor rețetei este să se folosească vin albarino, însă poate fi folosit orice vin alb, după gust. Se lasă aproximativ 8 ore înainte de a fi consumat.

Mămăligă crocantă cu cireșe și ciuperci

Nu v-ați fi gândit că cireșele și ciupercile pot face casă bună în aceeași farfurie, dar cireșele sunt o notă de dulce pentru ușoara aciditate pe care o aduc ciupercile. Astfel iese un preparat deopotrivă sărat, dulce, dar bogat.

Smoothie de cireșe cu extra ciocolată
Sursa: mysequinedlife.com

Nu puteam să încheiem lista fără un smoothie delicios. Oferă energie pentru întreaga zi, ceea ce-l face deosebit pentru micul dejun, ca o gustare între mese sau chiar ca un desert sănătos cu ciocolată.


Voi ce alte rețete cu cireșe surprinzătoare mai știți?

Lasă-ne un comentariu cu ele și vom ține lista actualizată.