Cum ajung producătorii rapid la tine? Despre rutarea optimă, într-un interviu cu ORTEC

Pe platforma Taraba Virtuală, încă de la începuturi ne-am propus să găsiți produse de la producătorii locali români. Ca produsele să ajungă rapid la voi, aplicația producătorilor, Taraba Virtuală Fermier, are și o funcție mai specială: rutarea optimă.

Rutarea optimă din aplicația Taraba Virtuală presupune ordonarea tuturor comenzilor unui producător pe traseul cel mai scurt, astfel încât voi să primiți produsele cât mai curând, iar el să ajungă înapoi acasă la familie. Toate acestea cu ajută la eficientizarea livrării comenzilor voastre.

Din interviul cu Szabolcs Balázs, Managing Director Eastern Europe ORTEC, află de ce Taraba Virtuală are nevoie de o soluție de rutare optimă. Dar și ce beneficii au producătorii care aleg să livreze astfel.

Taraba Virtuală: Cine este și ce face ORTEC ?

ORTEC: ORTEC este unul dintre liderii mondiali în soluții software de optimizare și de analiză a datelor. Noi îți facem afacerea mai eficientă, mai predictibilă și mai sustenabilă. Transformăm provocări complexe în soluții ușor de folosit. Deservim clienți din aproape fiecare industrie și avem birouri strategic poziționate de-a lungul continentelor. Astfel, putem livra soluții la o scară globală, întotdeauna susținuți de cunoștințe și servicii la nivel local.

T.V: Ne-am întâlnit în 2017 la Innovation Labs. Ce v-a determinat să începeți o colaborare cu noi în urmă cu mai bine de 2 ani?

ORTEC: Echipa. Ideea. Energia.
Ideea de a folosi soluții IT și modele matematice pentru a eficientiza și a ușura munca producătorilor locali români se îmbină foarte bine cu activitățile și proiectele noastre de zi cu zi. Cum soluția noastră de rutare venea perfect în întâmpinarea nevoilor Tarabei Virtuale, ne-a fost ușor să oferim sprijinul și expertiza necesară pentru a o pune în practică. În plus, excelenta colaborare dintre echipele nostre au făcut ca lucrurile să decurgă cu o neașteptată ușurință.

T.V: Ce avantaj prezintă algoritmii ORTEC pentru producătorii locali români?

ORTEC: Există multiple avantaje în folosirea unui sistem de rutare precum cel oferit de ORTEC. Unul dintre cele mai importante, probabil la fel de important precum calitatea produselor, este predictibilitatea pe care producătorii o pot oferi acum clienților. Nu sunt de neglijat nici economiile de combustibil raportate de companii (realizate atât prin reducerea numărului de kilometri parcurși în oraș, cât și prin reducerea timpului petrecut în trafic) și posibilitatea de a efectua un număr mai mare de livrări în aceeași zi. Toate aceste beneficii se traduc în resursele financiare pe care producătorii le pot folosi în dezvoltarea afacerii.

T.V: Ce fel de start-upuri urmăriți? Care sunt planurile voastre de viitor?

ORTEC: Susținem start-up-urile locale prin diferite programe de accelerare precum Innovation Labs. Oferim tinerelor echipe soluții și expertiza în domeniul planificării și rutării. Majoritatea colaborărilor gravitează în aria Supply Chain, unde start-upurile au nevoie de o eficientă planificare a rutelor de distribuție. Dar și de transport eficientizat pentru a-și livra produsele și coletele către clienți. Această combinație între organizarea timpilor de descărcare și găsirea rutei optime prin oraș s-a dovedit a fi de mare interes pentru multe start-up-uri.

Taraba Virtuală la sediul ORTEC CEE