Taraba Virtuală devine partener BCR Social Finance

Pandemia de coronavirus ne testează pe toți și generează un șoc major pentru societate și economie. Acum este momentul să utilizăm tehnologia pentru binele societății și să testăm abilitatea noastră de a colabora pentru a ajuta economia reală. 

În contextul actual, BCR Social Finance a semnat un parteneriat cu Taraba Virtuală, o platformă online care reprezintă o alternativă de vânzare a produselor tradiționale românești, pe care ne dorim să o dezvoltăm în cadrul Acceleratorului BCR InnovX (https://www.innovx.eu), unul din cele mai ambițioase proiecte de inovare antreprenorială din Europa Centrală și de Est. 

Taraba Virtuală devine partener BCR Social Finance

Taraba Virtuală o platformă 100% românească pe care veți găsi 100% producători locali români din zona alimentară. 

Pentru producători există Taraba Virtuală Fermier, iar pentru cine își dorește să comande există Taraba Virtuală (web și aplicație mobilă). Îi puteți accesa astfel:

Reunim pe aceeași platformă producători locali români din toată țara, ce produc de la legume și fructe, brânză, carne, lactate și alte bunătăți.

Ba chiar în această perioadă putem extinde impactul pe care îl avem către micile afaceri ce realizează mâncare pe bază de comandă. 

La adresa pe care o introduc în primul pas cumparatorii pot vedea pe Taraba Virtuală doar producătorii care pot livra în zona lor. Practic afișăm această listă geolocalizat, astfel încât riscul unor comenzi ce nu pot fi onorate este redus. Își aleg producătorul de la care vor să comande, produsele și trimit comanda către acesta. 

Producătorul primește instant comanda pe aplicația sa și comanda va fi confirmată cu o dată de livrare care poate varia. Natura are propriul ei ritm de funcționare și oricâtă tehnologie am încerca să înglobăm în agricultură, nu vom reuși să obținem același gust, aceeași calitate.

Pentru producători beneficiile sunt mari.

  • Primesc comenzi direct pe aplicație și nu mai au nevoie de pix, hârtie sau exceluri complicate.
  • Își pot alege o zi preferată de livrare și să confirme toate comenzile pentru acea zi astfel încât să economisească timp și combustibil.
  • Taraba Virtuală Fermier îi ajută să-și genereze traseul cel mai scurt pentru comenzile dintr-o singură zi.   
  • Fiecare producător își stabilește prețurile cu care vrea să vândă produsul.
  • Taraba Virtuală monitorizează starea platformei și  oferă recomandări producătorilor pe baza percepției cumpărătorilor.
  • Disponibilitatea produselor variază în funcție de sezon 

Suntem foarte activi pe orice canal de comunicare și încurajăm oamenii să ne scrie oricând. Ne plac încurajările și acceptăm feedback-ul, căci știm că platforma este perfectibilă.

Este o perioadă de introspecție în care (ne) redescoperim și descoperim hobby-uri noi, astfel încât să ne fie mai ușor să trecem peste.

Însă este important să rămânem calmi, să mâncăm bine, să nu neglijăm mișcarea și să ne informăm doar din surse oficiale. 

Și mai este un lucru bun pe care îl putem face: să cumpărăm local, de la afacerile românești.