Miere cu catina 230g

25 RON / Borcan 230g

Fructul de catina este unul din cele mai valoroase fructe din tara noastra. Catina este un arbust fructifer si face parte din flora spontana a tarii noastre. Fructele au un gust acru-astringent si se recolteaza din august pana toamna tarziu. Fructele de catina sunt un adevarat panaceu. Ele contin de 10 ori mai multa vitamina C decat citricele, alte vitamine ca A, B1, B2, B6, B9, E, K, P, F, celuloza, microelemente ca fosfor, calciu, magneziu, potasiu, fier si sodiu, uleiuri complexe, s.a. Fructele de catina se pastreaza pe timpul iernii cel mai bine in miere naturala de salcam. Amestecul apicol de catina cu miere se consuma zilnic, o perioada cat mai indelungata, cate 1-3 lingurite, dimineata pe stomacul gol. Se sfarama in dinti si se mesteca bine fructul. Este de preferat sa nu se consume in a doua parte a zilei, deoarece este energizanta si pot aparea insomnii. Se tine la rece si se consuma in maxim 2-3 luni. In prima faza mierea va scoate sucul din fruct si va deveni mai fluida. In faza urmatoare poate incepe fermentarea.

Categorie

Miere și dulcețuri

Share