Polen crud poliflor

11.9 RON / Borcan 100 gr

Ce este polenul crud?Polenul crud, unul dintre cele mai pure și complete alimente, este un adevărat miracol al naturii, ce își demonstrează pe deplin numeroasele virtuți terapeutice.În polenul crud se regăsesc toți micronutrienţii atât de importanți pentru sănătatea noastră care lipsesc din alimentele moderne rafinate şi supraprocesate. De aceea, polenul crud este un veritabil aliment echilibrant, dinamizator şi revitalizant al organismului uman.Polenul crud reprezintă una dintre cele mai importante surse de proteine vegetale, iar mare parte dintre ele sunt sub formă de aminoacizi, care se absorb direct, fără efor­turi din partea organismului. Tocmai de aceea, polenul crud reprezintă o sursă excelentă de proteine vegetale, mai ales pentru vegetarieni sau pentru cei ce țin post.Doza uzuală recomandată:Copii – 1 linguriță/zi (5 g)Adulți – 1 lingură/zi (15 g).Pentru eficiență maximă, se recomandă o cură de minim 7 săptămâni, de două ori pe an, primăvara și toamna. Polenul crud poliflor poate fi consumat tot timpul anului, fără restricții.Mod de păstrare a polenului crud poliflor:Polenul crud poliflor se păstrează obligatoriu la congelator, la temperaturi cuprinse între -5ºC și -18ºC.Polenul crud poliflor rezistă până la 5 zile în afara congelatorului, în ambalajul original, și până la 10 zile în frigider, după desigilare, fără să își piardă din proprietăți.Deși se păstrează la congelator, polenul crud poliflor nu îngheață datorită conținutului său scăzut de apă (aproximativ 8-10%). Acest lucru permite consumul său imediat după ce a fost scos din congelator.De reținut!Polenul crud poliflor poate fi pus și scos din congelator de nenumărate ori, păstrându-și integral calitățile.

Păstură 60 gr

34.9 RON / Caserolă 60 gr

Ce este păstura de albine?Păstura de albine este polenul fermentat în condiții naturale în stup. Polenul este adus în stup și introdus în celula fagurelui împreună cu mierea și enzimele proprii ale albinelor. În final, celula este sigilată cu ceară. Aici, sub influența substanțelor adăugate de albine, a microorganismelor, a temperaturii și umidității ridicate din stup, polenul trece printr-o serie de transformări biochimice și modificări structurale, transformându-se astfel, după 3 luni de fermentare, în păstură.Păstura este alimentul de bază al albinelor, fiind denumit și pâinea albinelor, acest produs apicol având extrem de multe beneficii și pentru sănătatea organismului uman. Păstura este extrasă în cantități mici din interiorul celulelor din fagure, fiind mai ușor digerabilă decât polenul.Administrarea păsturii de albine: Se recomandă consumul în cure de minim 6 săptămâni, dar poate fi consumat tot timpul anului, fără restricții.Doza uzuală recomandată:Copii: minim 1 linguriță pe zi – 3g.Adulți: minim 1 lingură pe zi – 5-10gConsumul de păstură este indicat copiilor, pâinea albinelor suplimentând lipsa de proteine şi vitamine cauzată de o alimentaţie dezechilibrată. În unele situaţii, doza recomandată poate fi mărită, în funcţie de indicaţiile medicului apifitoterapeut.Datorită procesului de fermentare, păstura este indicată persoanelor cu o sensibilitate ridicată la polen. Din acelaşi motiv poate fi păstrată la temperatura camerei fără ca proprietăţile acesteia să se altereze.